Pader Pio

Festdag:

Den 23. september

Symboler / Attibuter:

Brun munkekutte, stigmata i hænderne

 

Født af en syditaliensk familie, som søn af Grazio, en hyrde. Med 15 år blev han optaget som novise ved Capuchin friars i Morcone, og blev fuldt optaget i ordnen med 19 år. Han led af en del helbredsproblemer, på et tidspunkt troede hans familie at han sågar havde tuberkulose. Som 22 årig blev han den 10 august 1910 ordineret. Den 20 september 1918, imens han bad foran et kors, modtog han sine stigmata, som den første præst, der blev velsignet med disse. Ordet spredetes, især efter at amrikanske soldater bragte historier om Padre Pio der fulgte WWII, præsten selv centrum for pilgrimme. Han hørte skriftemål, og der blev fortalt at han kunne læse personers samvitighed, ved dem der holdt noget tilbage. Der er reporteret om at han kunne bilokere (være to steder på en gang), svæve, og hile ved berøring.

Han funderede "House for the Relief of Suffering" i 1956, et hospital der hjælper 60.000 hvert år. I 1920'erne startede han en serie af bedegrupper, der stadig eksistere idag, med over 400.000 medlemmer spredt over hele verden.

Hans kanoniserings mirakkel involverede hilingen af Matteo Pio Colella, en 7 år gammel dreng, søn af en læge der arbejdede i "House for Relief of Suffering". Den 20 juni 2000 blev Matteo indlagt på den intensive afdeling med meningitis. Om morgenen havde alle lægerne mistet alt håb for ham, da ni af hans indre organer ikke mere gav livstegn. Den nat, under bønner fra drengens moder og nogle fra Pader Pio's orden, forbedreds drengens tilstand pludselig. Da han vågnede af koma, sagede Matteo at han havde set en ældre mand med hvidt skæg og en lang brug kutte, der sagde til ham "Vær ikke bange, du vil snart blive rask". Miraklet er blevet prøvet og godkendt ved en kongregation af Pave John Paul II den 20. december 2001.

Hellige Pader Pio bed for os ...